13 Май 2024

Вие сте тук

Празници в Долината на розите

24.01.2012

Месец и половина /от 19 май до 24 юни/ ще продължат през тази година Празниците на розата, превръщайки се в мултижанров Фестивал на  природата, традициите и изкуствата - КАЗАНЛЪК 2012 г., съобщиха от общината.

Събитието ще стартира на 19 май с „ОпеРОЗА” – минифестивал, посветен  на Емануил Манолов – автор на първата българска опера, написана специално за Казанлъшкия оперен театър и затова неговият акцент ще бъде върху българската класика и нейните съвременни интерпретации.
В празничната  програма на Казанлък има музика за всички – от почитателите на етно и джаз до тези на камерната музика, а също   театър, open air спектакли, карнавал, флаш моб, пленери, изложби, уъркшопи, демонстрации, чествания и празнични церемонии, дегустации  и конкурси.

И ако има скептици, които ще възразят на идеята за „фестивал по време на  криза” – обяснението е  повече от очевидно. Шанс за икономиката, за развитието на туристическата индустрия и повече приходи е именно активността пре  приличане на повече туристи и  предлагането на конкурентоспособни продукти, поясняват от общината. Не на последно място е патриотизмът  и самочувствието на казанлъчани, защото розата е символ не само на Казанлък, но на България. Затова фестивалът, посветен на този символ трябва да бъде на ниво,  което  представя нацията, не само града, известен като „град на розите” и „град на художниците”.

До края на месеца програмата ще бъде готова и изпратена  до туристическите фирми, които работят на българския и чуждия пазар,  през февруари тя ще бъде представена на „Ваканция-Експо”, а през март- на ITB Berlin, където има специален акцент върху културния туризъм.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed