28 Апр. 2024

Вие сте тук

Празникът на троянската сливова става национален

25.09.2011

plumТриста петдесет и две хиляди лева ще получи проектът "Провеждане на иновативно културно събитие в община Троян - Български фестивал на сливата". Това съобщи министърът на еврофондовете Томислав Дончев по време на откриването на тридневния празник в събота. 

 

По думите му вече има сключен договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по схема "Подкрепа за създаване и промотиране  на иновативни културни събития", операция "Социална инфраструктура", подписан между кмета на община Троян Минко Акимов и зам.-министър Лиляна Павлова, вече министър на регионалното развитие и благоустройството    Ако тази година Празникът на сливата и троянската сливова ракия събра хора от цялата страна, от следващата година той ще бъде притегателен център за хора от цял свят, защото по проект на общината празникът става национален, каза той.  

 

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева и министрите на труда и социалната политика Тотю Младенов и на , както и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков са били гости на събитието.  

 
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed