28 Апр. 2024

Вие сте тук

По-малко туристи във Великобритания, въпреки Олимпиадата

11.10.2012

Броят на туристите във Великобритания през август е намалял въпреки олимпийските игри.  Някои са били разубедени да посетят страната заради страха от претоварен трафик, но направените разходи бележат растеж, благодарение на купените билети за спортните събития, сочат публикувани днес данни, цитирани от Франс прес и Ройтерс.


През август Великобритания е била посетена от малко над 3 милиона чуждестранни граждани - с 5% под равнището от същия месец на 2011 година, обяви Националната статистическа служба.


Според данни на службата 420 000 посещения на чуждестранни туристи през юли и август са били свързани с олимпийските игри (27 юли - 12 август) и параолимпийските игри (29 август - 9 септември), посочва АФП.


Около 590 посетители са дошли във Великобритания през юли и август или за игрите, или поне за едно събитие, изискващо да се купи билет, като това може да е допринесло за изваждане на икономиката от рецесия, отбелязва Ройтерс.


Въпреки отчетения спад в броя на туристите приходите от тях, включващи билетите за игрите Лондон 2012, купени преди или по време на посещенията им, са нараснали с 9% на годишна основа до 2,38 милиарда британски лири (около 2,95 милиарда евро), допълва статистическата служба.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed