03 Май 2024

Вие сте тук

Поморие събира европейски СПА експерти

13.05.2013

Представители на водещи международни компании в областта на СПА туризма ще се съберат от 14 до 17 май  в Поморие. Градът ще посрещн е хотелиери, туроператори, фирми за оборудване на спа центрове, кметове на водещи европейски спа общини, представители на европейски здравно осигурителни каси и пенсионни фондове и експерти, съобщи  кметът на Поморие Иван Алексиев. Всички те ще участват в 18-я годишен конгрес на Европейската СПА асоциация (ЕСПА) - събитие от световна величина в сферата на СПА туризма, на което България за пръв път е страна-домакин.

В първия ден от конгреса ще се проведе пресконференция относно развитието на Поморие като дестинация, предлагаща качествен целогодишен спа продукт. В нея ще вземат участие президентът на Европейската СПА Асоциация Мартин Плахи, председателят на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм Стефан Шарлопов, заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов и кметът на община Поморие.

В програмата на конгреса е включено представяне на българския спа продукт на картата на европейските спа дестинации. За пръв път то ще бъде направено от европейските СПА експерти. Ще бъдат дискутирани още теми, свързани с ролята на европейските СПА курорти в превенцията и промотирането на здравето на човека, маркетинга в балнео- и СПА хотелите, управление на СПА дестинации и пр.

Домакинството на Поморие на 18-тия Годишен Конгрес на Европейската СПА Асоциация е мащабна международна реклама за общината. Тя ще привлече вниманието на световно известните лица в областта на туризма към природните, исторически и културни ресурси на града и общината ни, коментира Иван Алексиев.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed