02 Май 2024

Вие сте тук

Полските туристи преоткриват България

13.07.2011

Повече летовници от Русия, Германия, Полша и Румъния почиват в курорта "Албена" в сравнение с миналия юли, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби в акционерното дружество Йовка Страшилова. По думите й в черноморския комплекс има над 16 000 туристи и хотелската база е напълно заета.

Най-голямо е увеличението на гостите от Русия - с над 20%. Туристите от Германия бележат ръст от 15 на сто, като един от факторите за благоприятното развитие на този пазар, както и в Скандинавските страни е преориентацията на туристи към българското Черноморие заради кризата в арабските страни, поясни Страшилова.

Изненадата през този туристически сезон са летовниците от Полша, които са два пъти повече спрямо същия период на миналата година. Вероятно поляците преоткриват България, много от почиващите пристигат в "Албена" с личните си автомобили, каза Страшилова.

Тенденция през този сезон са и направените повече ранни резервации, като дори българските туристи са започнали да записват почивки още през февруари.

В курорта очакват 10% ръст на нощувките през юли спрямо същия период на миналото лято. През юни е постигнат ръст от 18%, като реализираните нощувки достигат 400 000, показва статистиката на дружеството.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed