28 Апр. 2024

Вие сте тук

Повече руски туристи през зимния сезон очакват в Банско

13.11.2011

Туристическият бизнес в Банско прогнозира, че този зимен сезон ще има повече туристи от Русия, въпреки слабите записвания досега. Надяват се да дойдат и гръцки туристи, които през последните години проявяват голям интерес към курорта. След разговори с гръцки туроператори в Солун  Янка Рахова от Съюза на туристическия бизнес в Банско посочва, че вследствие на кризата има преориентация на гръцките туристи. Миналата година зимните курорти в Гърция са предлагали по-високи цени и затова техните туристи са предпочели Банско. Тази година гръцките курорти са намалили цените и това ще даде отражение и на потока от туристи при нас. Ние сме готови да отговорим, коментира Рахова.  Нов момент е ръстът на записванията по интернет, където резервационните системи са с по-ниски цени от тези на туроператорите. Традиционно силен към Банско е интересът на британски туристи, все повече са гостите от Сърбия и Македония, допълни Янка Рахова. Тези дни тя е посрещнала в хотела си представители на туроператори и от Румъния, дошли да се запознаят на място с курорта Банско.

Банско се готви за новия зимен туристически сезон, който ще бъде открит на 17 декември. Вече са готови и са в продажба офертите на хотелиерите в пиринския курорт за студентския празник - 8 декември, когато обичайно градът се изпълва с млади хора. Пакетите с това, което предлагаме, започват от 50-60 лева в малките семейни хотели и частните къщи, като включват две нощувки и празнична вечеря, за да достигнат до 120-130 лева на човек за две нощувки със закуски и празнична вечеря в четиризвездните хотели, съобщи .Засега записванията вървят бавно, но се очаква да станат по-интензивни към края на ноември и началото на декември.

Вече се предлагат и пакетите за коледните и новогодишните празници, те са в интернет и се очакват резервациите. Собствениците на хотели и механи в курорта, който през последните години заслужи признание като зимна столица на Балканите, усилено стягат през последните седмици базата си. Освен ремонтите и освежаването на сградите и пространствата около тях, на места в града, най-вече в района около началната станция на кабинковия лифт, усилено вървят и довършителни строителни дейности на няколко нови търговски обекти.

Преди дни в Банско бе открита складова база и на една от големите търговски вериги в страната, съобщи Янка Рахова. Обновена е и ледената пързалка, която ще заработи в близките дни. Като прелюдия към богатата културна програма, която курортът ще предложи на гостите си през новия зимен туристически и скисезон, е поредното издание на международния фестивал на планинарския филм "Банскофилмфест" от 23 до 27 ноември.

Най-важните събития за сезона за нас ще бъдат кръговете за Световната купа по ски, алпийски дисциплини, за мъже и жени, които ще привлекат вниманието на целия свят и хиляди туристи в Банско, очакват банскалии.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed