26 Апр. 2024

Вие сте тук

Плаващо игрище за голф ще строят на Малдивите

27.04.2011

 

Първото в света плаващо игрище за голф ще бъде построено на Малдивите, съобщи scubadiveMaldives.

Предвижда се то да има 18 дупки и да бъде разположено върху три изкуствени плаващи острова /платформи/.

Вече е подписано споразумение между властите на Малдивите и датска фирма за предпроектно проучване. Ако проектът се реализира, той ще окаже минимално влияние върху околната среда, увери президентът на Малдивите Мохамед Нашид. Заедно с това той изрази надежда, че островите ще привлекат и нова категория туристи като голф-играчите.

При създаването на голф-игрището ще се използват екологосъобразни технологии, сред които системи за водно охлаждане, за опресняване на морската вода, както и слънчеви панели.

Технологиите ще се използват и за други цели, тъй като поради климатичните промени Малдивите страдат от покачващото се ниво на водата. Ако проектът се окаже успешен, ще могат да се изградят плаващи ваканционни селища и хотели, които ще са добра алтернатива за туристическия бизнес при прогнозите, че островите ще бъдат потънат под вода през следващите 100 години.

Опити да се съчетаят вода и земя в голфа вече има. Пример за това е The Coeur d'Alene Resort Golf Course в Скалистите планини. Гринът на игрището, което след откриването си през 1993 г. заема челни места в класациите, е разположен в езеро.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed