05 Май 2024

Вие сте тук

Отново Нощ на музеите в Пловдив

17.09.2011

 

Осветлението на една от пловдивските улици тази нощ ще се включва и угасва с пулса на човешко сърце, съобщиха от общината. Идеята е на руския художник Вадим Фишкин, който чрез компютър и специален софтуер ще дари сърцето си за Нощта. Изявата му ще може да се наблюдава между 21.00 и 22.00 часа. Фишкин вече е осъществявал този проект на няколко места по света, като целта е този път изявата да бъде реализирана по едно и също време в Пловдив, Москва и Пекин.

Около 200 събития ще представи на посетителите си тази година поредното издание на Нощта на музеите и галериите в Пловдив. Културните обекти са 68. На организаторите помагат 60 доброволци и стажанти.

Нетрадиционна читалня – библиобус, ще има на друго място в града.

За пръв път в Нощта ще се включи арменската общност. Храмът им ще бъде отворен и в него ще бъдат представени особеностите на арменската култура в областта на музиката и кулинарното изкуство. От етническата общност уточниха, че посетителите спокойно могат да се оплачат на арменския поп.

Една от забележителностите е инсталация, която претендира да се превърне в новия символ на града - надписът Plovediv. Младите автори на тази идея са оцветили частта "love" в розово.

Посетителите могат да продължат Нощта в Тютюневия склад на ул. „Иван Вазов", където до утрото на 18 септември ще се вихри официалното aфтърпарти.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed