01 Май 2024

Вие сте тук

Отварят ски зоната в Пампорово за 8 декември

06.12.2012

Два дни безплатен лифт за официалния старт на сезона

 

На 8 декември се отваря ски зоната в Пампорово, а официалният старт на сезона ще бъде даден на 15 декември. В продължение на два дни на 15 и 16 декември лифтовете ще работят безплатно за  гостите на курорта. "Няма да правим пищни тържества и да каним звезди за откриването. Вместо това решихме да подарим на гостите си безплатно каране", коментира Мариан Беляков, изпълнителен директор на курорта.

 

Новост този сезон са картоматите, които ще бъдат поставени на началните лифтови станции. Там скиорите ще могат да си купят лифт-карта, като си спестят опашките на касата. Цените на картите можете да видите тук. 

За българския пазар се предлагат пакети с включена лифт-карта, както и специални семейни пакети.

 

И тази година „пазар номер едно“за Пампорово ще бъде Великобритания. Също толкова сериозен пазар се очаква да бъде и българският, каза той. Пренасочването на чартърите от летище Пловдив към София според него не е особено благоприятно, но това решение на големите туроператори е продиктувано предимно от икономически причини.

 

В Пампорово очакват много туристи и от съседните държави –  Турция, Румъния, Сърбия и Гърция. Най-големият проблем са визите за турски туристи, към които се добавя и допълнителното им оскъпяване на 25 евро поради това, че се издават от посредническа фирма. За нашите турски партньори това е най-големият ни недостатък в момент, когато други държави опростяват визовите процедури, коментира Беляков.

 

Като цяло записванията са добри, така че очакваме добър сезон, каза още той.

 

Повече четете в следващия брой на THExperts.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed