02 Май 2024

Вие сте тук

Осмото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината отвори регистрацията за участници

14.12.2011


Очаквам да видя проекти сравними с международните стандарти”, заяви председателят на журито арх. Иван Александров

 

До 20 февруари 2012г. е отворена регистрацията за участие в конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011г., съобщиха от компанията. Осмото издание на конкурса приема за участие авторски 3D проекти на бани, създадени с предлаганите от марката Ideal Standard продукти.  В него могат да участват интериорни дизайнери, архитекти, студенти по архитектура и дизайн, приложни изкуства, също и студия и фирми с колективни проекти, които представят авторски предложения.

Осмото издание на конкурса Ideal Standard Баня на годината продължава традицията от предходната година и отново поставя във фокуса си 3D проектите на бани. Участващите 3D проекти ще се състезават в две категории - Experience (баня с размер до 12 кв.м. ) и Solutions (баня с размер до 6 кв.м.). Конкурсните заявки ще бъдат оценявани от жури в състав от изявени професионалисти в областта на дизайна и архитектурата, под председателството на арх. Иван Александров и в състав от интериорни дизайнери: арх. Албена Владимирова-Андреева, арх. Пенка Станчева, Никки Канделеро и Владислав Василев. „Идеал Стандарт – Видима” АД е представена в журито от Христо Караиванов – Директор Маркетинг и продажби и Лазар Лазаров - бизнес лидер Идеал Стандарт Интернешънъл, регион Централна и Източна Европа.

Конкурсът  Ideal Standard Баня на годината има история с позитивна памет. Познат е в професионалните среди и е очакван. Малцина биха могли да посочат годината на първото издание и това е белег на традиция и на стабилна концепция. Тазгодишният конкурс вярвам ще се отличава от предишните с по-доброто качество на предложенията. Това е устойчива тенденция, която за мен е най-важната. Тя е предпоставена от ентусиазма на организаторите от „Идеал Стандарт – Видима”АД, но преди всичко от момента, в който фокусът на конкурса бе насочен към проектантите – дизайнери и архитекти. Очаквам да видя проекти сравними с международните стандарти”, споделя арх. Иван Александров, председател на журито на конкурса.

Номинирани и наградени ще бъдат тези кандидатури, които отговарят на посочените изисквания и критерии, определени от организаторите от «Идеал Стандарт – Видима» АД и професионалното жури. Форматът поставя пред участниците предизвикателството на неограниченото въображение, творческо използване на продуктите Ideal Standard и отваря възможности за нетрадиционни и оригинални хрумвания – елементи, които са заложени и в критериите за оценка. Победителите в двете конкурсни категории ще получат приза „Ideal Standard Баня на 2011” и ще бъдат наградени с посещение на изложението „100% Design” в Лондон. Всички номинирани участници също ще получат награди.

Сред основните елементи, които ще превърнат един проект, участник в конкурса, в конкурентен са: да носи индивидуалност, различна от тривиалните “showroom” тенденции, да демонстрира добро познаване на продуктите и правилното им приложение, както и да има послание към Ideal Standard за обратна връзка, което да вдъхновява нови дизайни”, препоръчва арх. Александров на участниците в конкурса.

Традиционно своята баня-фаворит ще могат да изберат и интернет потребителите в официалния сайт на конкурса www.banianagodinata.com. Избраникът на публиката ще получи приза „Ideal Standard Баня на публиката 2011” и ще бъде награден с уикенд за двама в SPA хотел в България.  Сред участвалите в онлайн гласуването на случаен принцип ще бъдат изтеглени 20 участника, които също ще получат награди.

Пълна информация за конкурса Ideal Standard Баня на годината 2011, включително информация за конкурсните категории, условия за участие, график и архив на седемте издания до 2011г., е публикувана на официалния уебсайт на конкурса - www.banianagodinata.com.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed