27 Апр. 2024

Вие сте тук

Община Ивайловград получава безвъзмездно вила "Армира"

06.10.2011

Римската вила „Армира" и Античния некропол предоставя безвъзмездно областният управител Ирена Узунова на Община Ивайловград, съобщи Дарик. Община Димитровград получава 40 дка земя, която е част от археологическия паметник на културата „Светилище на нимфите". Имотите са собственост на Министерството на куртурата и се предоставят със Решение на Министерски съвет, за да могат общините да изпълнят проекти за популяризиране на културното си наследство.

Вила „Армира" и некрополът ще бъдат реставрирани и ще се предприеме кампания за превръщането им в културна атракция. Това ще стане по проект по схемата за безвъзмездна финансова помощ „Подкрепа за развитието на природни, културни и исторически атракции" по ОП „Регионално развитие 2007-2013". Община Димитровград, отново по същата ОП, ще реализира проект  „Развитие на туристическа атракция - Светилище на нимфите и Афродита".

Имотите се предоставят за безвъзмездно управление за срок 5 години след приключването на дейностите по проектите. Фактическото предаване в Ивайловград ще се извърши на 17 октомври, 2011 г. в присъствието на юрист от Областна администрация Хасково и представител на Министерството на куртурата. В Димитровград това ще стане на 18 октомври, т.г.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed