28 Апр. 2024

Вие сте тук

Новогодишният фойерверк в Прага ще е на 1 януари

28.11.2012

Градските власти в Прага решиха да преместят традиционния новогодишен фойерверк на 1 януари, съобщи Чешката информационна агенция, цитирана от РИА "Новости".

 

Кметът на чешката столица Бохуслав Соботка бил принуден да проведе допитване до жителите, тъй като по време на обсъждането на този въпрос в общината членовете на градския съвет не успели да стигнат до общо решение.

 

Болшинството граждани, участвали в анкетата, поискали новогодишният фойерверк да се проведе вместо в новогодишната ноща, на 1 януари в 18 часа. Така според пражките общинари това зрелище ще бъде достъпно за повече хора, тъй като ще могат да го видят семейства с деца и възрастни хора.

 

От решението най-доволни са ресторантьорите, според които често посетителите излизали навън, уж за да наблюдават фойерверка, и не се впъщали, като „забравяли“ да платят сметката си.

 

Жителите и гостите на Прага ще могат да наблюдават фойерверка от многобройните мостове и крайбрежните улици на Вълтава, тъй като пиротехническите съоръжения ще бъдат разположени на понтон между Карловия мост и Стрелецкия остров. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed