03 Май 2024

Вие сте тук

Небостъргач с формата на пирамида ще се строи в Париж

01.07.2015

Градският съвет на Париж одобри днес план за построяване на 180-метров небостъргач с пирамидална форма, но с плосък профил, в южния край на френската столица, предаде ТАСС. Проектното име на сградата е "Триъгълникът".


На територията на Париж не са строени небостъргачи от 40 години. Прочутият квартал с високи сгради Дефанс, издигнат през 80-те години на миналия век, всъщност е извън очертанията на града.


Планира се в новото 40-етажно здание да има офиси, четиризвезден хотел със 120 стаи, ресторант, културен център. Кметицата на Париж Ан Идалго приветства решението на градския съвет, подчертавайки, че "Триъгълникът" ще направи съществен принос в проекта за създаване на Голям Париж".


Небостъгачът костваше големи усилия на кмета, отбелязва ТАСС.  През ноември миналата година градският съвет решително отхвърли проекта, определяйки сградата като недостатъчно естетична, твърде висока и неотговаряща на общия вид на историческите постройки в града. Парижани също изразяваха опасения, убедени, че друга висока постройка - кулата "Монпарнас" - загрозява столицата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed