04 Май 2024

Вие сте тук

Над 700 хил. евро ръст на приходите от ловен туризъм

28.03.2012

С над 700 хил. евро са се увеличили приходите от организиран ловен туризъм в България през 2011 г., съобщиха от Изпълнителната агенция по горите. Размерът им е 2.77 млн. евро при 2.049 млн. евро година по-рано. България продължава да е сред желаните дестинации за ловен туризъм в Европа.

Близо 3800 ловни туристи са пристигнали у нас през 2011 г. Към едрия дивеч проявяват интерес най-вече ловци от Германия, Испания, Италия и Франция. Към дребния дивеч предпочитания имат представители предимно от Италия, Гърция, Испания и Франция, сомат данни на агенцията по горите.

Агенцията е сред организаторите на започващото днес в Международен панаир-Пловдив поредно изложение „Природа, лов и риболов“, което ще продължи до 1 април. На него ще бъде представено оръжие, оборудване и транспортни средства, които се използват по време на лов.


Сред атракциите по време на изложението ще бъдат състезания по разглобяване и сглобяване на ловно оръжие за време, демонстрации с ловни соколи и стрелба с лък.

В експозициите на директни и представени фирми от България, Полша, Унгария и Холандия ще бъдат демонстрирани ловно оръжие, муниции и екипировка, риболовни принадлежности, оптически уреди, сонари, морски картографи и радари, GPS за лов, туризъм и спорт, спортно облекло и аксесоари, старинни оръжия, дивечови, рибни и горски храни и продукти, ловни трофеи и поставки за тях и още много изделия, свързани с лова, риболова, туризма и свободното време.

Изпълнителната агенция по горите и Съюзът на ловците и риболовците в България ще представят своята дейност за опазване на природата и развитие на туризма.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed