28 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 600 полета в Испания анулирани заради стачка

14.11.2012

Над 600 полета в цяла Испания днес са отменени заради общонационална стачка. Очаква се към нея да се присъединят над 150 обществени организации в страната, съобщи РИА Новости.

 

Споразумение между профсъюзите и властите осигурява минимум услуги в деня на стачката. Според испанските закони обемът на услугите не може да падне под 25%.

 

Транспортните предприятия като цяло ще запазят 30% от превозите, а скоростните влакове ще извършат 20% от заложените пътувания.

 

Ще бъдат осъществени едва 10% от вътрешните полети, 50% от полетите между континентална Испания и Канарските и Балеарските острови, както и 40% от международните авиопревози.

 

По данни на компанията-оператор на летищата в  Испания AENA, авиакомпаниите Iberia, Air Europa, Vueling, Air Nostrum и Easyjet са отменили общо 601 полета.  Най-много са анулираните полети на Iberia – общо 350.  

 

Стачката е в рамките на общоевропейския ден на протест срещу политиката на тежки икономии в европейските държави. Очаква се стачки да има днес в Гърция и Португалия.

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed