28 Апр. 2024

Вие сте тук

Над 50 уиски марки на Whiskey Fest Sofia

01.11.2013

Световноизвестни уиски посланици дадоха старт на Whiskey Fest Sofia 2013 – събитие, което за втора поредна година превръща София в световна столица на уискито. Фестивалът се провежда от 1-ви до 3-ти ноември в хотел „Шератон”. За събитието в София пристигнаха популярни имена от уиски индустрията, които ще споделят изключително атрактивни факти, свързани с историята и технологията на приготвяне на огнената напитка.

 

„Изключително много се радвам, че тази година в Whiskey Fest Sofia 2013 се включват всички вносители и дистрибутори на уиски марки за България. След успеха на миналогодишния фестивал съм особено обнадежден за това, че фестивалът ще се превърне в традиционно и емблематично за страната ни събитие”, посочи Ралица Скорчева – Славова, организатор на уиски събитието. Г-жа Славова посочи още, че идеята за създаване на култура за консумацията на напитката, която се отличава със свои традиции и стил, е това, което обединява участниците в Whiskey Fest Sofia 2013.

 

Ник Сопър от Скоч уиски асоциацията, наследникът на легендарния Робърт Хикс – Джон Кешман, Тим Джъдж, Патси Кристи, Иън Милар, Ръсел Мъри, Алина Сантеа, Дан Прайсман, Дейвид Маккейб, Иън Макуилям, както и Драгомир Иванов, Димитър Димитров и Иван Милушев от Българската барманска гилдия са сред интересните имена в тазгодишната програма на фестивала.

 

В рамките на три дни посетителите могат да се възползват от възможността да се срещнат с 50 марки и над 50 вида уиски, някои от които особено екзотични и непознати у нас. Уиски, посветено на диамантения юбилей на кралица Елизабет Втора с нейни снимки на етикета, както и бутилка, на 50-годишно уиски, струваща 20 000 лева, чиито орнаменти са изработени от бижутер, работил в кралския двор, са само част от любопитните акценти в програмата на Whiskey Fest Sofia 2013.

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed