02 Май 2024

Вие сте тук

Над 32 млн лв за пречиствателната станция в Албена

16.12.2011

Повече от 32 445 000 лева ще бъдат инвестирани в модернизацията на пречиствателната станция за отпадни води "Албена", съобщиха от общината в Балчик. Финансовият ресурс е осигурен по одобрен вече проект по оперативната програма "Околна среда".

След рехабилитацията капацитетът на пречиствателната станция ще се увеличи от 13 000 до 50 000 еквивалент жители, поясни Димитрин Димитров - директор на дирекция "Туризъм, еврофондове, екология" в общината. Пречистващото съоръжение ще поема отпадни води освен от черноморския комплекс "Албена" и от близките села Кранево и Оброчище. Проектът предвижда да бъде изграден отвеждащ колектор с пречистените от станцията води до Черно море. Т. нар. точка на заустяване ще бъде изместена на разстояние 1 морска миля навътре в Черно море.

Предстои прединвестиционно проучване за рехабилитацията, проектиране, изготвяне на становища по екологичното законодателство и законодателството по управление на водите, изготвяне на тръжната документация. Строителните дейности на обекта трябва да приключат до края на 2014 година, допълни Димитрин Димитров.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed