01 Май 2024

Вие сте тук

Музеят в Сребърна отново отвори врати

14.07.2011

Природонаучният музей в резервата „Сребърна” възобновява работата си заради огромния интерес на български и чуждестранни туристи, съобщиха от община Силистра. Въпреки недовършения ремонт на сградата, експозицията е в много добро състояние, съобщи директорът на музея д-р Росен Илиев.

По думите му, смъкнатите за осъвременяване надписи към витрините с препарирани птици и животни ще бъдат компенсирани с беседа от екскурзовод. На разположение на туристите са бинокли и далекогледна тръба, с които могат да бъдат наблюдавани птиците в езерото от разстояние.

Музеят дава възможност за наблюдение на пеликанската колония в реално време през размножителния период с помощта камера, монтирана в езерото срещу гнездилището.

Природонаучният музей в резервата „Сребърна” ще работи непрекъснато през целия летен сезон, до 30 септември, всеки ден от 08.00 до 18.00 часа. Таксата за възрастни е 2 лв., за учащи – 1 лв., екскурзоводната беседа е 6 лв. Със средства от общинския бюджет през 2009-2010 г. бе направен вътрешен ремонт на сградата и експозицията на стойност 180 000 лв. За междувременно протеклия покрив средства не бяха предвидени.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed