27 Апр. 2024

Вие сте тук

"Море от вино" за 12-ти път в Поморие

01.08.2013

За 12-ти пореден път Черноморско злато и Община Поморие откриваха традиционните празници „Море от вино”, които всяка година носят вълнуващи преживявания и оставят незабравими спомени у гостите и жителите на курортния град. От 31 юли до 8 септември винената фиеста ще се разгърне с изключително интересна развлекателна и арт програма, с участието на популярни български и чуждестранни изпълнители и в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата 2019.

 

С  дегустация във винарски комплекс „Избата” беше дадено началото на празниците. Акцентът на дегустацията бяха вината от новата серия супер-вина на „Златото”, Солените Хълмове (Salty Hills), които  още с дебюта си спечелиха златни медали на Винария 2013 г. Успешната серия е продукт на специалната технология микровинарство, в която през последните години поморийската винарна фокусира големи инвестиции за производство на висококачествени вина в лимитирани серии.

 

Черноморско злато отличава продуктите на микровинарната си с образа на малкото зрънце Фаворито, за да гарантира на ценителите, че всяка бутилка вино с този стикер е създадена изцяло по технологията микровинарство. Гроздето се бере на ръка и всяко зрънце преминава повторна селекция, като се подбира под вещия поглед и от умелите ръце на специалистите на винарната. 

 

Тази година поморийската винарна отбелязва 81 години от създаването си и по случай рождения си ден представи новите ултра-премиум ракии Бургас 63 – 12 годишна и Аламбик.

 

На специален винен павилион по време на празниците „Море от вино” всеки може да дегустира най-новите продукти на Черноморско Злато и да си купи от най-доброто вино, ракия и бренди от региона, съобщиха от компанията.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed