30 Апр. 2024

Вие сте тук

Мелник е домакин на годишната среща на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари

15.04.2013

На 18 и 19 април най-малкият град в България - Мелник, ще бъде домакин на годишната среща на Европейската конфедерация на независимите лозаро-винари, съобщи Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и туроператорите в гр. Сандански.

 

Българската асоциация на независимите лозаро-винари ще бъде представена от 13 изби - "Вила Юстина", "Иво Върбанов", "Росиди", "Боровица", "Братанови", "Шато Коларово", "Еолис", "Култура на Виното", "Мараш", "Бургозоне", "Братя Николови", "Орбелус", "Вила Мелник".

 

Работните заседания ще бъдат в хотел "Мелник". Участниците ще обсъждат проблемите, които срещат малките винопроизводители в Европа, и ще се набележат мерки и програма за техните обединени действия през 2013 година.

 

Лозаро-винари от Франция, Италия, Испания, Швейцария, Унгария и Квебек /Канада/ ще се запознаят с природните и културните забележителности на средновековния Мелник и района, автентичната местна кухня - уникална комбинация от национална българска и средиземноморска, и не на последно място ще опитат вината на българските изби, съобщиха домакините на форума. В програмата на събитието присъства представяне на вината на местните изби - "Вила Мелник", "Синтика", "Златен Рожен" и "Орбелус".

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed