02 Май 2024

Вие сте тук

Майстори на баклавата ще мерят сили в ловешкото село Малиново

26.09.2013

Десетки видове домашно приготвена баклава ще се състезават в кулинарна изложба-конкурс в Малиново. Това ще стане по време на втория празник на баклавата, който ще се състои в събота.

 

Организатори са местното читалище "Събуждане - 1927 г." и кметството в селото, съобщават от Община Ловеч. Качеството и външният им вид ще бъдат оценявани от специално жури от Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги в Ловеч. Ще бъдат връчени награди на класиралите се на първо, второ и трето място, които ще имат и паричен еквивалент. Иначе грамоти за участие ще получат всички, приготвили баклава за надпреварата.

 

Над 100 самодейци - местни и от съседните севлиевски села Ряховците и Петко Славейково, както и от тетевенското Галата и троянското Борима, с изпълненията си ще веселят малиновчани и гости. Преди празникът да започне, ще бъдат поднесени венци и цветя от признателните поколения на паметника на загиналите във войните за териториалната цялост на Република България - най-големия монумент, построен в последните 20 години у нас по данни на Министерството на отбраната, открит официално през 2008 г. от президента Георги Първанов. След това двойка самолети ще прелетят в сгъстен боен строй на пределно малка величина над паметника. Така ще бъде отдадена почит към паметта на 57-те загинали във войните 1912-1918 г. малиновчани от състава на 34-и Троянски пехотен полк. 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed