19 Май 2024

Вие сте тук

Луфтханза създава ново подразделение

20.09.2012

Германската авиационна група Дойче Луфтханза (Deutsche Lufthansa) обяви, че ще обедини голяма част от европейските си полети по къси маршрути с нискобюджетното си подразделение Джърмануингс (Germanwings) като част от усилията за намаляване на разходите, предаде Асошиейтед прес.


Новият авиопревозвач ще има около 90 самолета и ще започне работа през януари, обслужвайки около 18 милиона пътници годишно.
Късно снощи Луфтханза обяви, че новото подразделение, чието име все още не е определено, ще поеме вътрешните полети и европейските полети до близки дестинации извън основните транспортни центрове на компанията във Франкфурт и Мюнхен.


Базираната в Кьолн група, която включва също Суис интернешънъл еърлайнс (Swiss International Airlines) и Остриън еърлайнс (Austrian Airlines), в момента провежда амбициозна програма за намаляване на разходите, опитвайки се да се справи с конкуренцията на нискотарифни авиокомпании като Изиджет (EasyJet) и Райънеър (Ryanair), отбелязва АП.


Синдикатът УФО, който представлява стюардите и стюардесите на Луфтханза, днес обаче се противопостави на плановете на компанията, допълва ДПА.


Председателят на синдиката Николай Баублис предупреди, че създаването на новото подразделение може да застраши арбитража, който в момента води с Луфтханза.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed