03 Май 2024

Вие сте тук

Лувърът заменя аудиогайдовете с Nintendo

19.12.2011

 

През март 2012 г. Лувърът сменя стандартните аудиогайдове с портативни конзоли Nintendo 3DS, пише The Wall Street Journal. В момента се използват стандартни аудиогайдове - портативни звукови зписи за историята на експонарите, представени в музея. Планира се те да бъдат заменени с портативни конзоли с интерактивни функции, така че музеят ще е първият в света, който се възползва от новите технологии.


В момента само 4% от общо 8,5 милиона посетители на музея, използва аудиогайдове. Ръководството на музея разчита, че използването на приставката Nintendo 3DS с допълнителните й функции като сензорен екран, Wi-Fi и 3D-дисплей като електронен екскурзовод вще лъде повече търсен от посетителите.


Използвайки 3DS вместо обикновен аудиогайд, потребителите ще могат да определят местоположението си в залите на музея, да изберат някоий от тематичните маршрути, разарботени специално за деца, както и да чуятн стотици коментари за експонатите на музея, записани на седем езика. Предвижда се Лувърът да бъде оборудван с общо 5 хиляди конзоли.


Съдържанието за 3DS е разработено от специалистите на Nintendo, а представителите на Лувъра са редактирали материала.


Предвижда се разработване на приложение за iPad, с чиято помощ посетителите ще могат да получават информация за експонатите.


Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed