28 Апр. 2024

Вие сте тук

Лоунли Планет включи Македония в 10-те топ дестинации за 2014

29.10.2013

Македония е сред 10-те топ дестинации за 2014 г., препоръчани от световно известния туристически справочник "Лоунли планет", съобщи македонският информационен портал А1он.


Пътеводителят описва Македония като "Завръщане в бъдещето в балкански стил" и препоръчва освен столицата Скопие и Охридското езеро да се посетят ски центъра Маврово, античния град Стоби, тихото градче Берово, стария град Кратово с мостове от османско време и Тиквешкия регион с неговите винарни.


За македонската столица се казва, че именно през 2014 г. трябва да завърши планът на правителството за "желано или оспорвано преустройство" на града. В справочника е посочено, че Скопие напоследък стана най-посещаваният град в Македония, който предлага добри нови хотели, винарни и бистра, както и най-добрата клубна сцена в Югоизточна Европа.


Като първа дестинация, която трябва да се посети през следващата година, справочникът препоръчва Бразилия. Следват Антарктика, Шотландия, Швеция, Малави, Мексико, Сейшелските острови, Белгия, Македония и Малайзия.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed