28 Апр. 2024

Вие сте тук

Лондон оглави класацията на най-популярните дестинации

02.05.2012

 

 

Британската столица Лондон за пръв път оглави класацията на най-привлекателните за туристите места според рейтинга на популярния сайт TripAdvisor, който публикува отзиви на туристи от цял свят.


Големият брой събития с международно значение, които привличат голям брой туристи, позволи на Лондон да излезе напред в класацията. На първо място това е миналогодишната кралска сватба на принц Уйлям и Кейт Мидължън, предстоящите тази година тържества по повод 60-годишния юбилей от встъпването на трона на кралицата, летните Олимпийски игри и др. събития.


Лондон успя да изпревари в класацията 25-те най-привлекателни града в света, сред които са Ню Йорк, Париж, както и миналогодишният победител Кейптаун.


Класацията е съставена въз основа на десет хиляди отзива на туристите, които оценяваха 440 дестинации в цял свят. Само преди няколко години туристите окачествяваха британската столицата като смрадлив, сив и много скъп град. В класацията на британските дестинации за 2010 г. Лондон не успя да се класира дори в първата тройка, където първите три места бяха заети от Единбург, Брайтън и Йорк.


Според Ема Шоу, директор в TripAdvisor, пробивът в класацията се дължи най-вече на кралската сватба и на предстоящата Олимпиада.


Освен големите международни събития туристите споделят, че в Лондон ги привличат също театралните постановки, градските пазари, безплатните музеи и парковете.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed