21 Май 2024

Вие сте тук

Ловеч се включва в конкурс за екообщина

28.02.2012

Ловеч се включи в конкурса "Българска екообщина"-2012, съобщи кметът Минчо Казанджиев, цитиран от БТА. Проявата е в рамките на предстоящия форум за Югоизточна Европа за енергийна ефективност, възобновяема енергия и управление на отпадъците.

Организатор е фирмата "Виа Експо", а партньори - фондацията за реформа в местното самоуправление, националното сдружение на общините, асоциацията на еколозите от общините в България и Българската асоциация за устойчива енергия. Основната цел на конкурса е да се популяризират постиженията на българските общини и да се отличат тези от тях, които полагат специални усилия в секторите "зелена енергия" и "екология", поясняват от общинската администрация.

Община Ловеч участва в конкурса в две категории - енергийна ефективност и управление на отпадъците. В първата категория се кандидатства с проекта "Реконструкция, обновяване и оборудване на учебни заведения в община Ловеч", финансиран от европейския фонд за регионално развитие чрез оперативна програма "Регионално развитие" и от държавния бюджет. Стойността му е шест милиона лева. В категорията "управление на отпадъците" се кандидатства с проекта за регионално депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин. Общият бюджет на проекта е 16,1 милиона лева, финансирането е от държавния бюджет и от Министерството на околната среда и водите чрез ПУДООС.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed