27 Апр. 2024

Вие сте тук

Личният контакт е важен за бизнес туристите, показва проучване

27.01.2011

THExperts


Да пестиш от събития по време на криза значи да лъжеш себе си, че правиш икономия, е мнението на повечето бизнес туристи, изразено в проучване на Virgin Trains.

Според него 70% от британците, които пътуват с цел бизнес, вярват, че е по-лесно да се вземе решение, да се реши проблем, да се получи исканата реакция или пък да се изгради доверие, когато се срещаш очи в очи с бизнес партньорите си.

Конферентните разговори и имейлите са следващото нещо, което помага, но според участниците в анкетата тези инструменти не са толкова ефективни, колкото личните срещи.

Близо половината от респондентите казват, че изпълняват няколко задачи или операции по време на конферентния разговор, изпращат до три имейла, които нямат нищо общо с темата, а 25% разфокусират вниманието си по време на дискусията.

Проучването показва, че две трети от участниците в анкетата предпочитат да посещават повече срещи и събития.

Заедно с това близо една трета от анкетираните твърдят, че посещаваните от тях срещи и мероприятия са значително намалели от началото на икономическата криза.

Причината не е само в свитите бюджети за пътувания и използването на нови технологии, но и заради по-малкия брой възможности, които им се предлагат.

Онези, които са увеличили срещите си /всеки шести анкетиран/, смятат, че в резултат на това клиентите им правят повече поръчки, а самите те са подложени на натиск да подписват повече договори.

Според Джим Рове, старши мениджър комуникации във Virgin Trains, резултатът от проучването ясно показва колко ценни са личните срещи. Макар че благодарение на предимствата на новите технологии днес е по-лесно да установиш контакт с когото и да било 24 часа в денонощието и 7 дни в седмицата, трябва да се знае, че хората продължават да имат нужда да се срещат с други хора, за да развиват и разширяват своите контакти и взаимоотношения, подчертава той.

Проучването показва и че 88% от бизнес туристите, които пътуват с влак, работят по време на пътуването си. 35% избягват да участват в събития, защото времето в път за тях е изгубено време. Други 11% пътуват с автомобил, за да намалят транспортните си разходи.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed