03 Май 2024

Вие сте тук

Летище София отбелязва Световния ден без тютюнев дим

31.05.2012

Макет на цигарена кутия, изработен от служителите на летище София, напомня на пътуващите и посетителите за глобалната инициатива - 31 май Световен ден без тютюнев дим, съобщиха от летището. Той е поставен на Терминал 2 „Заминаване”, за да не се пропусне от никого.


Макетът е изграден от 399 истински цигарени кутии. Посланията за риска, който заплашва здравето на пушачите и хората около тях, са на няколко езика. Симпатичният малък робот Живко подсказва, че за разлика от машините, човекът е способен да мисли, да взема важни решения и да поема отговорност за себе си и другите.


Аеропортът  подкрепя и на решението на правителството на Република България за пълна забрана на тютюнопушене на закрити обществени места от 1 юни 2012 г.


 Глобалната употреба на тютюн убива почти 6 милиона души всяка година. Повече от 600 000 от тях са пасивни пушачи, припомнят от Летище София.


Екипът му отправя послание, че ако всеки приеме разрешаването на проблема с тютюнопушенето за своя кауза, последствията са предотвратими.

 

 

 

 

 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed