05 Май 2024

Вие сте тук

Къде се хранят американците?

12.05.2012

Едва ли някой ще се изненада, че любимите заведения на американците са тези за бързо хранене.

 

Бързо и хранително

Заведенията от веригата Subway продължават да заемат първа позиция в проучване на компанията Harris за съвременните тенденции в храненето на американците, пише  www.restaurantnews.com.


Резултатите показват, че клиентите от една страна търсят по-добри възможности за хранене, а от друга са склонни да променят потребителското си поведение, казва Мери Бочард, вицепрезидент в отдел „Проучвания в ресторантюорския и ритейл сектора“ в Harris Interactive.


Според нея медиите напоследък се фокусират върху все по-зачестяващите заболявания вследствие на нездравословно хранене и на важността на здравословните ястия, независимо дали е домашно хранене или пък посещение на заведение. Точно тази тенденция накара много ресторанти да увеличат избора от ястия с по-нискокалорично съдържание в целия спектър от заведения.


Въпреки това Subway се позиционира на първо място в общественото съзнание като верига, която предлага здравословни ястия.


На второ място сред заведенията за бързо хранене е веригата Dairy Queen, а на трето - Wendy. McDonald’s и Burger King заемат съответно шесто и седмо място в тази категория.

Papa John’s Pizza е номер едно сред пицариите

За пръв път в класацията, която се провежда от осем години, Pizza Hut отстъпи място на веригата Papa John’s Pizza. Компанията от години заема едно от водещите места, но тази година за пръв път успя да се пербори за лидерството.

Нова категория: Coffee & Quick Service


Дебютантът Einstein Bagels успя да измести от първа позиция традиционно силния бранд Dunkin Donuts и стана лидер в новата категория Coffee & Quick Service. Качество и цена са факторите, които позволиха на компанията да излезе на първо място.

Всекидневни ресторанти: American & Italian style

Американска и италианска кухня се борят за първо място в категорията всекидневни ресторанти.
Panera Bread Restaurant за втора поредна година са най-популярните заведения с американска кухня, докато в италианската на първо място излязоха ресторантите от s Little Italy Restaurant, които изпревариха популярните Olive Garden.

Проучването на Harris International се организира от осем години и сравнява постиженията на над 1500 бранда в САЩ. В проучването, осъществено от 31 януари до 20 февруари, са анкетирани над 38 500 потребители, коитоса питани за мнението им за отделните брандове, как оценяват менюто и доколко е здравословно и пр.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed