01 Май 2024

Вие сте тук

Крим чака 6 млн туристи през лятото

04.04.2014

Крим е готов да приеме тази година около 6 милиона туристи през туристическия сезон, започващ на 1 май, през който ще има отстъпки за хотелските нощувки между 10 и 25 на сто, съобщи на туристически форум министърката на туризма на републиката Елена Юрченко, цитирана от ИТАР-ТАСС.


"Не вярвайте на информацията, че при нас в Крим има танкове и отдихът не е безопасен. Днес на форума в Екатеринбург представяме безопасен, качествен туристически продукт. Чакаме руснаците. За първи път от много години жителите на района имат уникалната възможност да почиват в "домашен Крим", допълни министърката.


По думите й сега дотам може да се отиде с всякакъв транспорт: от автомобила до самолета. Тя подчерта, че туристите асоциират Крим най-вече със санаторо-курортното оздравително лечение. Там е най-добрата минерална вода по Черноморието, продължи Елена Юрченко, като уточни, че почивката струва между 20 и 120 щатски долара.


По-нататък тя изброи наличието на 11 500 паметници на архитектурата и културата, сред които 2500 скрити под водата, огромно количество водопади, крайбрежие от 500 километра.


През 2013 година в Крим са били на почивка 6 милиона души, от които 65 на сто украинци, допълни министърката, като изрази очакване "тази година Русия да не ни подведе и да подобрим миналогодишния рекорд".

 

Изявлението на министърката идва дни, след като Европейската агенция за авиационна безопасност препоръча на авиокомпаниите да избягват въздушното пространство на Крим.


В писмена препоръка, разпространена в сайта на агенцията, се посочва, че има сериозни рискове за сигурността на гражданските полети, породени от намерението на Русия да поеме контрола върху въздушния трафик над Крим, за който сега отговорност носи Украйна.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed