02 Май 2024

Вие сте тук

Крайморски градове ще се рекламират заедно като туристически дестинации

28.09.2012

Крайморски градове ще се рекламират заедно като туристически дестинации: новият проект обхваща Солун, Батуми, Кавала, Одеса, Истанбул и Варна. Това съобщи днес секретарят на община Варна Михаил Куликов при откриването на Двайсет и третата асамблея на Международния черноморски клуб.


Основен бенефициент по проекта "Културни пристанища от Егейско до Черно море" е Центърът за византийско и поствизантийско изкуство в Солун. Финансирането - над един милион евро, е осигурено от европейски фондове. Проектът е двугодишен и акцентът в него пада върху културния и историческия туризъм. Предвидено е изработването на съвместни рекламни брошури, провеждането на срещи в различни градове - участници в проекта, както и партньорство между туроператорски фирми.


Двайсет и третата асамблея е посветена на 20-годишнината на Черноморския клуб, посочи президентът на организацията Сергей Бездолний, кмет на руския град Азов. Той коментира, че ръководството на клуба е на ротационен принцип и много често липсва приемственост при смяната на президента. Поради тази причина във Варна ще бъде създаден постоянно действащ секретариат на организацията, който ще осъществява връзка между партньорите и ще координира съвместните дейности.  Бездолний допълни, че започва подготовката на няколко програми, по които ще работят членовете на клуба. Проектите ще са в сферата на културата, спорта, инвестициите, инфраструктурата.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed