30 Апр. 2024

Вие сте тук

Клаудия Инес Куини е новият президент на Международната организация по лозата и виното (OIV)

25.06.2012

Клаудия Инес Куини е новият президент на Международната организация по лозата и виното (OIV). Тя бе избрана на XXXV Световен Конгрес и X Генерална Асамблея на Международната организация по лозата и виното, които се проведоха от 18 до 22 юни в Измир, Турция, съобщиха от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

В рамките на Асамблеята бяха поставени за гласуване новите Резолюции на OIV за лозарските зони, прилагане на НАССР системата, деалкохолизиране на вината и други енологични манипулации, методи на изпитване, етикетиране и други, които ще окажат въздействие върху организацията на общия пазар на лозаро-винарския сектор в света.

Съгласно Европейското законодателство методите за изпитване и енологичните практики са съотносими на препоръчаните от OIV и са публикувани в „Официален вестник“ на Европейския съюз.

 
От българска страна на конгреса взеха участие инж. Красимир Коев, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното и г-н Георги Ралчев, началник на отдел, в дирекция „Растениевъдство” към Министерството на земеделието и храните.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed