04 Май 2024

Вие сте тук

Катар се интересува от луксозни хотели и инфраструктура

15.03.2012

 

 

Представихме проекти на стойност 300 млн евро

 

 

Катарският бизнес се интересува от инвестиции в хотели на българските черноморски и зимни курорти, изграждане на инфраструктура - магистрали, летища и голф игрища, както и в банковата система, стана известно по време на срещите на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков в Доха.

 

Той представи конкретни инвестиционни проекти в България и пред мениджърите на държавния инвестиционен фонд „Катар Инвестмънт Ауторити“, „Катар холдинг“ и „Катари Диар“, съобщи пресцентърът на икономическото министерство.

 

Министър Трайков представи пред своите домакини инвестиционните предимства на България и амбицията ни да привлечем инвестиции в сферата на енергетиката, туризма, инфраструктурата (изграждане на летища, пътища и хотели), индустриални и промишлени зони, земеделие.

 

На срещата с Шейх Джасим бин Абдулaзис бин Ясим бин Хамад Ал-Тани Трайков представи желанието на страната ни за развитие на карго летища в Пловдив и Стара Загора. Предлагаме на катарската страна да инвестира и в развитието на летище Балчик.

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed