26 Апр. 2024

Вие сте тук

Карлсберг с по-висока годишна печалба въпреки трудностите

19.02.2014

Четвъртата по големина в света пивоварна компания, датската Карлсберг (Carlsberg), отчете чиста печалба от 5,8 милиарда датски крони (1 милиард долара) за 2013 година благодарение на по-силното търсене в Азия, което е компенсирало трудните пазарни условия в Европа и Русия, предаде ДПА.


Коригираната нетна печалба, която бележи 5-процентово увеличение спрямо година по-рано, не включва постъпленията от продажбата на пивоварна на Карлсберг в Копенхаген през 2012 година.


Приходите от продажби на бира са се свили с 1 процент на годишна основа заради икономическите условия на няколко европейска пазара.


Оборотът се е увеличил с 1 на сто до 6,5 милиарда крони през 2013 година, като колебанията на валутните курсове на пазари като руския, британския, норвежкия и няколко азиатски са оказали натиск върху финансовите резултати.


Компанията посочи, че продажбите и пазарният й дял са нараснали в Азия, особено в Китай и Индия. Карлсберг е увеличила и участието си в няколко пивоварни в Китай и предвижда да отвори нова пивоварна в Мианма тази година.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed