02 Май 2024

Вие сте тук

Карлсберг България продължава да инвестира в пивоварната в Шумен

26.03.2013

Близо 3,5 млн. лева ще инвестира тази година Карлсберг България в пивоварната в Шумен и маркетингови активности в подкрепа на марката Шуменско. Така общият размер на вложенията в завода, откато е част от Карлсберг Груп, ще надхвърли 90 млн. лева.

 

Данните бяха представени днес от изпълнителния директор на компанията Габор Бекефи при посещение в пивоварната в Шумен. Той бе категоричен, че Карлсберг България ще продължи инвестиционната си програма въпреки предизвикателствата на макроикономическата ситуация и динамиката на пазара, защото вярва във възможностите за ръст през следващите години.

 

Бекефи обяви и старта на националната промоция на Шуменско, в която феновете ще имат възможност да спечелят 1 милион бири. Кампанията започва от април и ще продължи до края на юни. Всеки, който открие в този период под капачката на Шуменско Премиум печелившия символ, може да получи срещу него още една бутилка от 0,5 л. Подаръците си късметлиите ще могат да вземат от над 20 000 точки на продажба в цялата страна, маркирани с отличителния знак на промоцията. Печелившите символи ще могат да бъдат намерени под капачките на всички ПЕТ и стъклени бутилки на Шуменско Премиум.

 

“Вярваме, че това е кампанията с най-много награди, която някога е правена на бирения пазар у нас. На практика Шуменско ще раздаде 500 000 л висококачествена бира на феновете и това е най-добрият начин да започнем активния сезон.”, обясни Габор Бекефи. “След като се сблъскахме с трудностите на българския пазар, сега се чувстваме готови да отговорим на новите предизвикателства и търсения на потребителите. Карлсберг България започна 2013 година с ръст на продажбите спрямо миналата година, като темпът при нас е по-висок и от средния за пазара. Сега основната ни цел е клиентите ни да са доволни и да постигнем стабилна положителна тенденция на пазара”, допълни той.

 

На снимката: Габор Бекефи, изпълнителен директор на Карлсберг България и Николай Добрев, производствен директор на пивоварна Шуменско.
Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed