05 Май 2024

Вие сте тук

Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите представиха България в Брюксел

08.11.2012

Казанлъшката маслодайна роза и Долината на розите и тракийските царе бяха основен акцент във впечатляващо представяне на България в Европарламента в Брюксел, съобщи пресцентърът на община град Казанлък.

 

На форума присъстваха  Антонио Лопес Истурис, генерален секретар на ЕНП, член на Европейския парламент, много евродепутати, представители на дипломатически мисии, както и еврокомисарят Кристалина Георгиева, министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев министърът на външните работи Николай Младенов.

 

Десетминутен филм за Долината на розите, изработен от казанлъшкия фотограф и ТВ-оператор Иван Бонев, впечатли присъстващите, които живо се заинтересуваха от Празника на розата в Казанлък през 2013 година.


Сувенири на основата на розовото масло и красиви рекламни материали на Казанлък впечатлиха евродепутатите, което за пореден път показа, че най-ярката визитна картичка на България е маслодайната розата и Долината на розите и тракийските царе. Асоциацията на жените в Европарламента ще отдели специално място за розовите продукти от България по време на Коледния базар.



Истинска българска вечер бе сътворена в зала "Йехуди Менухин" в Европарламента, в която взеха участие представители на различни институции в област Стара Загора.


Събитието, посветено на страната ни и организирано от Илиана Иванова, бе по повод напускането й на Европарламента и заемането на отговорен пост в Европейската сметна палата. Тази институция е създадена с цел извършване на одит на финансите на Европейския съюз.


Във вечерта, преминала под мотото "Долината на розите - България", със свои изпълнения участва и световноизвестната прима - мецосопраното Веселина Кацарова, която е родена в Стара Загора.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed