10 Май 2024

Вие сте тук

Казанлък ще рекламира розата и траките по проекта "Докоснати от вечността"

23.11.2011

Община Казанлък започва работа по проекта "Докоснати от древността", който спечели пред Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи на пресконференция кметът на Казанлък Галина Стояноваь цитирана от БТА.  Проектът е на стойност 460 053,60 лева, от които безвъзмездна финансова помощ 437 050,92 лв., и собствен финансов принос - 23 002,68 лева.

Ще използваме всички празнични събития в Казанлък, за да популяризираме проекта и събитията, които включва, посочи Галина Стоянова. Община Казанлък е единствената община, която има наложен туристически бранд - розата и траките, и този проект е предпоставка да обединим двата символа на Казанлък.

Празникът на розата и Дните на тракийската култура ще се допълват взаимно с богатството си от събития и ние ще работим върху туристическия маркетинг на нашата страна, каза Стоянова.В рамките на проекта ще бъде осигурено подходящо оборудване и обзавеждане - преместваема сцена, шатра, в която ще бъдат представени местните занаяти, и съоръжения за изложба на открито.
Продължителността на проекта е 24 месеца.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed