03 Май 2024

Вие сте тук

Индийски милиардер ще строи туристически комплекс на Охридското езеро

24.01.2013

Компания "Сахара Индия Паривар" на индийския милиардер Субрата Рой ще строи суперлуксозен туристически комплекс на Охридското езеро, предаде агенция МИА.


Комплексът "Сахариян Македония" ще включва луксозен плаващ хотел с казино, бунгала, пристанище за яхти, частни плажове, спа центрове, игрища за голф и вили, които ще бъдат обявени за продажба.


Проектът за комплекса е на световно известната лондонска компания Аткинс, проектирала 7-звездния "Бурдж ал араб" в Дубай и един от най-луксозните и големи круизни кораби в света "Оазис на моретата" (Оasis of the Seas), както и луксозни туристически обекти в Обединените арабски емирства, Сейшелските острови, Индия, Тайланд, Русия, Кипър и много други места по света.


Субрата Рой пристигна днес в Македония във връзка с подготовката за изпълнение на проекта. Индийският бизнесмен бе посрещнат от вицепремиера и министър на финансите Зоран Ставрески и по време на петдневното си посещение ще бъде запознат с инвестиционните възможности в Македония не само в туризма, но и в земеделието и други икономически сектори.


Министерството на финансите посочи, че инвестицията на Субрата Рой ще удължи туристическия сезон на Охридското езеро до 365 дни в годината, ще открие хиляди нови работни места и ще стимулира строителството и други индустриални дейности в страната.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed