05 Май 2024

Вие сте тук

Изпълнителната директорка на Слънчев бряг подаде оставка

16.09.2011

Изпълнителната директорка на „Слънчев бряг" АД Мария Михалева  подаде оставка. Според нейно изявление, изпратено до медиите, това е нещо собствено решение. По-рано  днес министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заяви, че е поискал оставката й. По думите му тя работи в „Алма Тур", което е конфликт на интереси.

В мотивите си Михалева посочва, че не иска да поставя повече в напрежение своите колеги, ресорния министър Трайчо Трайков и правителството и присъствието й да не дава дори формален повод за недобросъвестни атаки и обвинения. Тя допълва, че няма от какво да се притеснява и излиза от „Слънчев бряг" с чиста съвест на достойно свършена работа в полза на България и родния туризъм.

В обширното изявление тя допълва, че дейността на дружеството, където тя от година и половина е изпълнителен директор, няма и не може да има нещо общо както с възникналия проблем между две частни фирми, така и с принудителния престой на чуждите туристи на територията на страната.

„Невъзможно е моята работа в "Алма Тур" да поражда какъвто и да било конфликт на интереси с дейността на държавното дружество. Това е предварително разгледано от компетентни юристи, аз съм подала всички необходими декларации за това и съм назначена съгласно всички законови изисквания и нормативни наредби на страната. Това се доказва от факта, че почти две години не е имало никакви подобни претенции за конфликт на интереси, спрямо моята работа като изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД", допълва Михалева.

Според нея „сегашната твърде неприятна ситуация се използва от определени лица, които преследват политически, или частно икономически интереси". „Причините са, че новото ръководство, назначено от министър Трайков, започна за пръв път от 10 години тотална ревизия и проверка на всички закононанарушения и злоупотреби, извършени с държавно имущество в един от най-големите курорти в Европа", смята Михалева.

Тя казва, че работи повече от 30 години в областта на туризма, а от 10 години е регионален представител на "Алма Тур". „Това е наемна работа, на трудов договор и тя няма абсолютно нищо общо с фискалната политика на фирмата, нито с счетоводно-финансовата й дейност. Не съм материално-отговорно лице, не съм акционер на фирмата, не съм била никога член на нейното ръководство", допълва Михалева и определя тиражирани срещу нея обвинения като „абсурдни".

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed