03 Май 2024

Вие сте тук

Изложение "Уикенд туризъм" започна в Русе за осми път

09.05.2012

 

 

Със сценично шоу, посветено на кандидатурата на Русе за европейска столица на културата през 2019 г., беше открито днес осмото изложение "Уикенд туризъм". Шоп с биволче, символизиращо похищението на Европа, търновски болярин с туристически автобус и варненски капитан на кораб възнамеряваха да се преборят за сърцето на госпожица Европа, но отстъпиха пред очевидното предимство на джентълмена от Русчук. Това е само сън, който вероятно сънува всеки от претендентите, поясниха домакините за онези, които твърде сериозно биха приели сцената.

В дефилето на участващите се включи и Първи Италийски легион от Свищов в пълно бойно снаряжение на римските легионери, както и двете най-големи групи за исторически възстановки - сдружение "Чигот" от Варна и прабългарската школа за оцеляване "Багатур".

Събитието, което ще продължи до 11 май, е под патронажа на кмета на Русе Пламен Стоилов, в партньорство със сдружение "Европейски пространства 21" и Русенския исторически музей със съдействието на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/.

Туристическото изложение е уникално за България и министерството ще продължи да го подкрепя, каза на откриването зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.
Общо 95 компании от цялата страна са се регистрирали за участие, както тази година броят им е рекорден. Те ще се представят с 40 павилиона и 8 обособени щанда на открито.

В програмата на изложението са включени дискусии и презентации, свързани с туризма. Утре ще бъде организирана кръгла маса на тема "Национална визия за развитието на туризма в малко популярни дестинации със значителен туристически потенциал", в която ще участва зам.-министър Иво Маринов.
По време на изложението ще се състои и петият фестивал на туристическите забавления и анимации с участието на майстори на традиционни занаяти. Програмата включва и два концерта, които са част от XVI Австрийски музикални седмици в България.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed