02 Май 2024

Вие сте тук

Иво Маринов: Целта ни е да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация

26.02.2011

Нашата политика е насочена към превръщането на България в целогодишна туристическа дестинация с акцент специализираните видове туризъм един, от които е СПА и уелнес. Това каза  заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов при откриването на дискусия, посветена на възможности за развитието на СПА и уелнес туризма в страната. Целта на проекта „Комуникационна кампания за вътрешен туризъм” е да насърчи повече българи да избират да почиват в нашата страна. България е на второ място в света по ресурс на минерални води след Исландия, акцентира в изказването си зам.-министър Маринов. По неговите думи нашата страна има още едно предимство, за да бъде предпочитана туристическа дестинация, а именно, че природните и историческите забележителности са в близост до повечето големи СПА и уелнес хотели.

В работната среща днес в Хисаря участваха заместник-областният управител на Пловдив Розалин Петков, кметовете на Карлово, Хисаря, Старосел, Красново, представители на местната власт, бизнеса, както и специалисти в областта на балнеологията и рахабилитацията. По време на дискусията те обсъдиха състоянието и перспективите за развитието на СПА и уелнес туризма в България, балнеологията като ресурс за специализиран туризъм в Пловдивска област, както и добрите практики за развитието на СПА и уелнес в региона.

Срещата се проведe в рамките на журналистическия тур „СПА и уелнес”. Това е първият от поредицата турове, организирани от МИЕТ по проект „Комуникационна кампания за насърчаване на вътрешния туризъм в Република България” на Оперативна програма „Регионално развитие”.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed