27 Апр. 2024

Вие сте тук

Иво Маринов: При открити нередности в защитата на потребителите ще инициираме законодателни промени

17.02.2012

 След приключване на зимния сезон ще анализираме всички открити нередности и ако се налага, ще предложим законодателни промени в нормативните актове, които касаят потребителската защита. Това каза заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов по време на кръгла маса, организирана от МИЕТ.

Форумът бе част от програмата на изложението „Ваканция и СПА експо“. В него участваха представители на Комисията за защита на потребителите, Българската агенция за безопасност на храните, Министерството на здравеопазването, туристическия бизнес и неправителствени организации в туризма.

Според зам.-министър Маринов темата е  важна, защото касае имиджа на страната ни и провеждането на един спокоен и успешен летен сезон. Вероятно през март ще се проведе среща между представители на МИЕТ, КЗП, БАБХ, НАП и всички контролни органи с отношение към защитата на потребителите в туризма. Дискусията ще даде междинен отчет за откритите нередности в областта на потребителската защита в туризма и необходимостта от законодателни промени.

Защитата на потребителите в туризма ще бъде тема и на специална дискусия, която организира КЗП по повод деня на потребителите 15 март, съобщи председателят на комисията Веселин Златев. През 2011 г. КЗП се е произнесла по 27 случая за нелоялна практика с обекти и дейности в туризма. Акцентите за 2012 г. в работата на КЗП ще бъдат вярност и качество на предоставяната информация до потребителите, така че да бъде защитено правото им на информиран избор. 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed