28 Апр. 2024

Вие сте тук

Иво Маринов: отчитаме успешна година за туризма

13.10.2011

Годината е успешна за българския туризъм, независимо от няколкото инцидента, които се случиха през летния сезон. Това заяви заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той присъства на откриването на VIII Международно туристическо изложение "Планините на България", което се провежда до 15 октомври в Смолян.

Около 4 милиона туристи са посетили България за първите осем месеца на годината, отчитайки ръст над 5 процента, допълни Иво Маринов. По негови думи приходите в туризма за този период са 1.9 милиарда евро, като увеличението е 5.6 на сто. Увеличение се отбелязва по отношение на туристите от Русия, Украйна, Централна Европа, Сърбия и Македония. Водещи остават морският и зимният туризъм, но успешно се развиват също СПА и културният туризъм, посочи заместник-министърът.

Той прогнозира, че проблемите с инцидентите през летния сезон няма да се отразят отрицателно на имиджа на зимните ни курорти. След случая с "Алма тур" се подготвят нормативни промени, така че да се заложат нови изисквания относно по-добрата защита на потребителите, допълни Иво Маринов. По негови думи част от тези изисквания ще бъдат включени в новия закон за туризма. От 18 октомври започва кампания за реклама на българския туризъм на пазар Великобритания, посочи заместник-министър Иво Маринов.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed