03 Май 2024

Вие сте тук

Иво Маринов остава на поста си. Засега.

22.03.2013

Досегашният заместник-министър с ресор туризъм Иво Маринов запазва поста си и в служебния кабинет. Това стана известно, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев  представи екипа си.

 

Точно преди седмица пресцентърът на МИЕТ съобщи, че Иво Маринов е подал оставка, която е приета. Днес става ясно, че засега той остава на поста си.  Малката, но съществена подробност е, че ще бъде отстранен при първия проблем, както обеща министърът. До това решение се е стигнало след среща с туристическия бранш, който се е обединил около общите задачи за решаване в сектора, но не е успял да стигне до консенсус по отношение на кандидатурата за заместник министър.

 

Новите лица в министерството са Ирена Младенова, която ще отговаря за европейските програми и иновациите, Виолета Лорер - за малките и средни предприятия и икономиката, а Божан Стоянов - за енергетиката.

 

В края на миналата седмица след като подаде оставка, Иво Маринов изрази пред Дарик радио притеснението си, че няма да има заместник-министър, който да отговаря за туризма. Тогава той изрази мнение, че е необходима приемственост и че туризмът като много динамичен бранш не може да остава без ръководство.

 

 

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed