02 Май 2024

Вие сте тук

Златен медал за Катаржина Естейт на най-престижния винен конкурс в Китай

05.03.2012

 Високи отличия завоюва винарска изба Катаржина Естейт по време на престижния винен конкурс в Китай, China Wine & Spirit Awards 2012, съобщиха от компанията. Златен медал за Question Mark Cabernet & Merlot 2010, и сребърен за Encore Syrah 2010 отсъди компетентното жури в състав от 90 винени експерта.

По време на конкурса бяха дегустирани над 500 вина от 25 страни. Основни критерии са дизайнерско оформление на етикета и вкусови характеристики.

„Question Mark e вино с високо качество. Това е първия ни купаж, официално представен пред публика и специалисти. То е и вино с много интересна история. Работата по маркетинга на виното не беше приключила и все още нямахме етикет с името. За презентацията поставихме върху етикета на бутилката въпросителен знак, който и до днес поражда размисли. Това е една прекрасна идея, която ще живее дълго и ще ни носи много отличия.”, сподели Сесил Пайе, енолог на Катаржина Естейт.

Винените награди в China Wine & Spirit Awards ( CWA ) са единствените награди в света, създадени изцяло според критериите на китайския консуматор. Като млад пазар с ненаситна жажда за хубави вина, Китай се нуждае от продукти с високо качество. За китайските потребители виното е символ на статус в бутилка.

Според CNN, CWA е най-престижния винен конкурс в Китай, генерирал огромен интерес не само на местно, но и на международно ниво. Високите награди, които Катаржина Естейт получи за изключителните си вина, ще отворят нови възможности за продажби и налагане на българското вино на най-бързо развиващия се винен пазар в света, посочват от компанията.

 

 

 

 


\

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed