03 Май 2024

Вие сте тук

Звезди и политици избират гръцките острови за почивка

06.07.2011

 


greek islands

Все повече звезди на шоу бизнеса и политици избират грнъцките острови за лятната си почивка, съобщи порталът grekomania, официален партньор на Министерството на културата и туризма на Гърция.

Всичко започва още през 60-те, когато известният актьор Антъни Куин, омагьосан от остров Родос, си купува къща на плажа Ладика. Оттогава десетки звезди избират за почивката си гръцките острови.

В северната част на Корфу, наричана "Монако на Гърция", е къщата на Натаниел Ротшилд, син на лорд Джейкъб Ротшивд и внук на известния гръцки художник Хаджиикирияку-Гика. Вилата на Роман Абрамович на същия остров също не остава празна през лятото. В района между плажа Агиу Стефану и Авлакиу на остров Корфу пък е вилата на бившия министър на здравеопазването на Великобритания Том Сакуил.

На остров Санторини е „малката спретната къщурка“ на Анджелина Джоли и Брад Пит. Къщата на стойност 5,5 млн. евро, със спираща дъха панорамна гледка е купена от звездната двойка преди няколко години. Том Ханкс също е почитател на красотите на Гърция. Той е построил в Антипарос голямо имение в крайбрежната зона.

Емир Кустурица си е избрал остров Ситнос, докато Роуен Аткинсън, известен като "Мистър Бийн", е собственик на къща на остров Андрос.

Патмос е привлякъл вниманието на знаменитости, които търсят усамотение и спокойна почивка. Джулия Робертс, очарована от красотата на острова, също смята да си закупи там къща, как то и партньорът й в „Хубава жена“ Ричард Гиър. Една от причините за избора й е изповядването на будизъм и идеалната възможност за медитация на острова.

Елафониси е едно от основните места за покупка на недвижими имоти от знаменитости. Михаел Шумахер например е проявил интерес към купуването на лятна къща на острова. Шон Конъри купил къща в Порто Хели, избирайки съчетание между красив пейзаж и специфична атмосфера.

Поп звездата Мадона също планира да си купи къща, само че на остров Кеталония. Не е изключено, че неин съсед ще е великият Армани, който неведнъж е изразявал намерение да купи острова на семейство Онасис - Скорпион в Лефкада.

На остров Скиатос имат къщи бившият министър на външните работи на Германия Ханс Дитрих Геншер и холивудските звезди Голди Хоун и Кърт Ръсел.

Освен това имоти в Гърция имат Джак Никълсън, Дженифер Лопес, Сара Джесика Паркър, Леонардо ди Каприо, Хю Джекман, Пиърс Броснан, Мерил Стрийп, Николас Кейзж, Кейт Хъдсън и пр.



Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed