02 Май 2024

Вие сте тук

За час от Кърджали до Комотини

16.07.2013

Българско-гръцка комисия ще инспектира строителството на трансграничния път през прохода Маказа към Кърджали на 17 юли, съобщиха от областната администрация. В нея са включени областният управител на Кърджали Бисер Николов, изпълнителният секретар на област Източна Македония и Тракия в Гърция Константинос Кацимигас и специалния съветник в областта инж. Георгиос Кукрувис.


Гостите от южната ни съседка ще преминат на българска територия през прохода Маказа в зоната на общия гранично-пропускателен пункт в сряда сутринта.


От българската страна още по времето на управлението на тройната коалиция бе изградена 18-километрова пътна отсечка от прохода до село Подкова. Сега в напреднал етап е строителството на втория лот от Подкова до ж. п.-спирка "Джебел". Остава обаче проблемен проектът за обходния път край Кърджали, който ще поеме тежкотоварния трафик към Дунава през Русе.


С откриването на трансграничния път през високите части на Родопите разстоянието между Кърджали и гръцкия град Комотини ще е 75 километра и преминаването му ще продължава около 60 минути.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed