28 Апр. 2024

Вие сте тук

Заместник-министър вместо Агенция ще има туризмът

04.07.2013

Браншът отново поиска създаване на министерство на туризма

 

Не нова агенция, а заместник-министър в икономическото министерство ще отговаря за туризма. Това съобщи пред журналисти днес премиерът Пламен Орешарски.  Очаква се новият зам.-министър да бъде назначен още следващата седмица. В разгара на активния сезон няма да правим структурни промени, посочи премиерът. 


Днес той се срещна в Министерски съвет с представители на организациите от туристическия бранш. На срещата присъстваха вицепремиерът Даниела Бобева, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и експерти от икономическото министерство.

 

До две седмици работна група, организирана от Даниела Бобева, ще събере от представителите на туризма спешните за решаване проблеми и те ще бъдат внесени в МС за обсъждане и намиране на решение, съобщи още Орешарски. Следващите два месеца ще се подготвя и обсъждане на стратегията за развитие на бранша, добави той.


Байко Байков, председател на УС на Асоциацията на българските туроператори и турагенти (АБТТА) посочи, че представителите на бранша са поискали създаване на министерство на туризма и са срещнали разбиране от страна на изпълнителната власт по този въпрос.


Министър Драгомир Стойнев информира, че комисиите, които извършват категоризирането на туристическите обекти ще работят нормално и няма да има забавяне. Министърът посочи, че ще се навакса и забавянето на обществените поръчки за реклама, където не са подписани договори за 14 млн. лева. За това забавяне той обвини правителството на ГЕРБ и служебния кабинет.

 

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed