02 Май 2024

Вие сте тук

"Загорка" дарява 100 хил. лв за околна среда

28.02.2012

„Загорка” АД стартира тазгодишното издание на своята дарителска програма Създаваме по-добро бъдеще. На официална пресконференция в Община Стара Загора от ръководството на пивоварната обявиха фокуса на дарителската инициатива и всички изисквания за участие в публичния конкурс за набиране на предложения. В пресконференцията взеха участие Недялко Недялков – Областен управител на Стара Загора, Живко Тодоров – кмет на Стара Загора, Рууд ван ден Ейнден – изпълнителен директор на „Загорка“ АД, Анна Великова – мениджър корпоративни комуникации на „Загорка“ АД и Даниела Димитрова, изпълнителен директор на Обществен Дарителски Фонд – Стара Загора.

Тази година проектите за реализация следва да бъдат в област Околна среда, като конкретните насоки са: Рециклиране, Опазване на водите и Енергийна ефективност. Общата сума, която ще бъде дарена от старозагорската пивоварна за опазването на околната среда е 100 000 лева.

До участие в програмата се допускат юридически лица с нестопанска цел от цялата страна, като основното изискване към проектите е те да бъдат реализирани на територията на област Стара Загора. Продължителността на програмата е девет месеца (март – ноември, 2012), в които се включват шест месеца за реализация на отличените проекти (май – октомври, 2012). За успешната и обективна реализация на програмата „Загорка” АД си сътрудничи с Обществен дарителски фонд Стара Загора. С обявяването на старта на програмата започва и приемането на предложения в посочените насоки на сайта на фонда: http://www.fund-sz.org/.

Категории: 

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed