26 Апр. 2024

Вие сте тук

"Етихад" купува Монтенегро еърлайнс

26.02.2015

Авиокомпания Етихад от Обединените арабски емирства, която преди две години пое управлението на сръбската Ят еъруейз, сега има намерение да купи черногорския национален авиопревозвач Монтенегро еърлайнс и да премести централата му в Белград, предаде Танюг, като се позова на черногорските медии.


Представители на Етихад неотдавна са се срещали с членове на правителството на Черна гора, за да обсъдят евентуалната покупка на авиокомпанията. На срещата бил представен един от плановете на Етихад, според който седалището на Монтенегро еърлайнс ще бъде преместено от Подгорица в Белград, а броят на служителите ще бъде драстично съкратен от 450 на 120, съобщи в. "Дневне новине".


Етихад и по-рано се е опитвал да купи черногорския авиопревозвач, но тогава не е постигнато споразумение, тъй като арабската компания искала и дял от собствеността на летището в Подгорица.


Преди две години Етихад купи 49 процента от акциите на сръбската авиокомпания Ят еъруейз, а 51 процента останаха собственост на държавата.

THExperts бюлетин

Информирайте се за последни новини!

CAPTCHA
Този въпрос удостоверява, че сте реален потребител.
Subscribe to THExperts бюлетин feed